Musik-kan fandeme flytte grænser

Tekst Simon Bredal Juul
 
- Du har kæmpet for at komme så langt, jeg skal fandeme ikke være den, der stopper dig!Sådan sagde Blachman til 26-årige Peters audition i Vega, hvor han fik tre gange ja. Peter har nemlig kæmpet mere end de fleste for at deltage i X Factor. I 2003 faldt han ned fra et tag til en gymnasiefest, og sidder derfor i dag i kørestol.Til daglig arbejder Peter som projektleder i et call center i København og læser HD i marketing. Men musikken har altid fyldt meget hos den livsglade entusiast.
 
En viljestærk musiker
- Jeg startede som 10-11-årig med at spille klaver. Senere på gymnasiet begyndte jeg også at spille trommer. Så kom jeg ud for min ulykke, og af naturlige årsager kunne jeg så ikke spille trommer mere. Det er jo svært, hvis ikke benene fungerer.
Men Peter gav ikke op - han tog udfordringerne op
.- Jeg begyndte i stedet at kaste mig over guitaren, og tænkte: Så må jeg sgu lære at spille på den. Stille og roligt som jeg begyndte at blive bedre til at spille guitar, begyndte jeg også at synge til. Og så har jeg egentlig bare taget den derfra.
 
Efter ulykken
Lige efter ulykken gjorde musikken det nemmere at komme igennem de lange dage, som der var en del af. Men den har også hjulpet ham i genoptræningen, fortæller han.
- Det er jo meget fedt, hvis du skal ned og løfte nogen vægte, og du skal kæmpe lidt for det, at du så kan sætte noget musik på, du kan få lov til at gå lidt amok til.- Jeg tror, alle mennesker har et eller andet musiknummer, der betyder noget for dem. Og det synes jeg bare er det fantastiske med musik. Det er ligegyldigt, om man er til pop, dødsmetal eller klassisk musik, forklarer Peter.
 
Fra YouTube til X Factor
Peter har lagt flere af sine sange på YouTube, og derfor begyndte familie og venner at foreslå ham at stille op i XFactor. Selvom det nok var lidt for sjov, så sprang han ud i det.- Det var en kæmpe oplevelse, fortæller Peter, som havde nerverne helt uden på tøjet til sin audition i Vega.
- Jeg var sindssygt nervøs for at stå overfor Blachman, Pernille Rosendahl og Cutfather. For de har prøvet rigtig meget og har jo talent alle tre. De ved, hvad de snakker om. Når de siger et eller andet, så synes jeg også, man bør lytte.
 
Bedrift at synge for 1,6 mio.
- Du svinger simpelthen, når du syn-ger sammen med din guitar, sagde en imponeret Pernille Rosendahl.De erfarne X Factor dommere havde kun rosende ord tilovers for Peter. Dette gjaldt hans musik såvel som hans personlighed, hvilket Blachman satte tydelige ord på.
- Jeg synes du har en helt vildt lærerig personlighed. Du er helt vild organisk og glad, hvor du er. Du rør’ mig for fanden.
Peter selv var også godt tilfreds med sin audition, og tænker på seertallene fra første X Factor show.
- Hvis der er 1,6 millioner, der ser mig synge, så synes jeg, det er en bedrift i sig selv.
 
Et godt råd
Peter har mod på livet. Spørger man, hvor han er om ti år, så er han både leder i det danske erhversliv og popstjerne i sin fritid. Og hvis man vil have den samme livsgejst som Peter, så har han et godt råd.
- Hvis jeg har en dårlig dag, så griber jeg som regel min gui-tar som det første. Efter et par timer, ser det ikke så sort ud længere.
- Musik kan fandeme flytte grænser.