Motion - Tour de Kongelunden

”Alle kan være med”, skrev Lyngby Handicap Idræts Forening i sin indbydelse til det åbne motionsløb Tour de Kongelunden, der fandt sted på en solrig Kristi Himmelfarts dag. Blandt deltagerne var både nybegyndere, motionister og garvede ryttere.

Tekst: Birgitte Bjørkman

– Det skal være et løb, hvor alle kan være med, og hvor alle kan få noget ud af det, begyndere som garvede ryttere, fortæller Claus Mejlby.
Sammen med Buster Norsk og Lyngby Handicap Idræts Forening er han initiativtager til det åbne motionsløb for håndcykler. Blandt de 12 deltagere i Tour de Kongelunden fandt man da også både førstegangscyklister og garvede ryttere, der alle ydede en indsats; hvad enten formålet var motion eller professionel træning.

Premiere

– Det er første gang, vi holder det, fortæller Claus Mejlby og fortsætter:
– Men bestemt ikke den sidste. Det er en dejlig rute, god, flad og varieret. Vi har allerede planer om, at det skal blive starten på en årlig tradition.
Som til ethvert andet cykelløb blev der udleveret startnumre til de 12 deltagere. Af sikkerhedsmæssige grunde blev deltagerne opfordret til at køre med cykelhjelm og signalflag på cyklen. Ruten var en rundstrækning på ca. 7 km på en flad og let trafikeret landevej. Der måtte køres en time fra start eller så længe kræfterne rakte. Efter en time måtte man færdiggøre den omgang, man var i gang med. Vinderen blev den, som kørte flest omgange på kortest tid.
Ved alle vejkryds var der flagposter. Udsendte reporter for RYK! fungerede også som markør ved et af vejkrydsene og benyttede lejligheden til at heppe på de forbikørende deltagere.
– Det er fedt, når man bliver heppet på. Det giver lidt ekstra gejst, fortæller Claus Mejlby, der placerede sig på en fin fjerdeplads.

Kører efter løbene

I front lå de to garvede ryttere, Jan Friis Jørgensen og Jens Bille Lind. De nåde begge fire omgange, inden de kom ind som henholdsvis nummer et og to.
Jens Bille Lind kommer helt fra Præstø for at deltage i løbet.
– Man må køre efter cykelløbene, for der er ikke så mange af dem, fortæller Jens, der gerne kører langt for at deltage i et løb.
Jens deltager i både motionsløb og de store internationale løb i bl.a. Hamborg og Berlin med over 200 håndcyklister. Blandt kommende løb skal Jens deltage i Berlin Marathon.

Lånecykler

Lyngby Handicap Idræts Forening og Invacare, som var sponsor for løbet, stillede lånecykler til rådighed til dem, der ikke havde egen håndcykel.
– De lånecykler, vi har med, har masser af indstillingsmuligheder og kan tilpasses de fleste, fortæller salgskonsulent Maja Jørgensen fra Invacare.
Alle lånecyklerne var i brug og blandt dem, der benyttede sig af den mulighed, var Cathrine Guldberg. Hos hende er det ikke konkurrencemomentet, men muligheden for at prøve håndcykling.
– Jeg blev lokket med. Men jeg har ikke fortrudt, fortæller Cathrine, der tog ruten en enkelt gang.
– Det er kun anden gang, jeg prøver at deltage i et cykelløb, så den flade rute er super til sådan én som mig!
Cathrine savnede dog én at cykle med.
– Det havde været lidt hyggeligere at cykle sammen med én på samme begynderniveau som mig. Men jeg synes, det er fedt at kunne motionere ude i naturen.

Efter løbet var der overrækkelse af præmier, sponsoreret af Invacare, og et løfte fra Lyngby Handicap Idræts Forening om, at Tour de Kongelunden er tilbage næste år.

Link til Lyngby Handicap Idræts Forening: lhif.dk