Min mening om Hans Knudsen Instituttet - HKI

Ekseleven
Offline
Joined: 18/12/2014

Jeg var på Hans Knudsen Instituttet fra 2003 til 2007 for at få en uddannelse på revalidering.
Efter min mening var HKI kun interesseret i pengene som kommunen betalte til dem for at have os elever. På værkstederne havde personalet for lidt tid til at hjælpe eleverne med at få en god uddannelse.

Magisterbladet skrev 15. juni 2012 at arbejdsløse blev sat til at lave collager på HKI.

http://magisterbladet.dk/magisterbladet/2012/112012/112012_p17

Jobfirmadirektør Hans Christian Jacobsen fra HKI skrev i et læserbrev i Lokalavisen Frederiksberg den 9.8.2012:

”HKI kan dokumentere gode erfaringer med at anvende collagearbejde som et bidrag til at afdække ressourcesvage borgeres arbejdsevne”.

http://ftp-lokalavisen-frb.dk/glarkiv/197/#p=4

Jeg vil ALDRIG anbefale nogen at få uddannelse på revalidering på HKI.

Ekseleven
Offline
Joined: 18/12/2014
HKI - Hans Knudsen Instituttet har fået ny omtale i medierne
HKI Glentevej - Hans knudsen Instituttet - har fået mere omtale i TV og aviser. Derfor har jeg lavet en liste så det let at finde interessante oplysninger hvis man skal på HKI og have STU uddannelse, afklaringsforløb, hjerneskade forløb, beskyttet beskæftigelse eller andet.
TV2 Nyhederne fortalte 17. okt. 2018 at Københavns kommune havde betalt 7 millioner til socialøkonomiske jobfirmaer for at hjælpe ledige i beskæftigelse men kun 8 ud af 289 kom i job. HKI er med på listen. Her kom 1 ud af 60 i job.
Beskæftigelsesborgmesteren beklager i interview det elendige resultat og siger at kommunen desværre er bundet af samarbejdet indtil 2020.

Berlingske skrev 16. oktober 2018 om Københavns millionindsats der skulle få 289 i job men kun lykkedes for otte.
De spurgte jobfirmadirektør Marianne Breth Hansen fra HKI om hun selv synes, at det er godt nok.
»Hvis jeg ikke kendte målgruppen, ville jeg være tilbøjelig til at sige, at nej – det er ikke godt nok. Men når jeg så kigger på denne målgruppe og kigger på de fremskridt, de gør i perioden, hvor de er her, så er det væsentlige skridt på vejen  mod et job, og i det lys er vi rigtig tilfredse med vores indsats«.

Til avisen.dk udtalte politikeren Alex Vanopslagh den 17. oktober 2018.
"- Hvis dét er et beskæftigelsesprojekt, så er det først og fremmest til gavn for at beskæftige konsulenter og socioøkonomiske virksomheder".
https://www.avisen.dk/koster-millioner-kun-8-ud-af-289-udsatte-fik-job-ef_521120.aspx

Rødovre Lokalnyt skrev 22. jan. 2015 om Hans Knudsen Instituttets meningsløse jobtræning med collageopgaver.
Hans-Christian Jakobsen fra Hans Knudsen Instituttet forklarede formålet med collageopgaven i Lokalnyt.
Collageopgaven anvendes på HKIs afklarings- og udviklingsforløb hvor den er et "bidrag til at afdække ressourcesvage borgeres arbejdsevne".
"Kollageopgaverne kan også bidrage som nødvendig adspredelse for en borger, som af forskellige grunde ikke kan varetage stillesiddende arbejde i flere timer ad gangen. Der er meget kontorarbejde, hvor man skal være fingernem og koncentreret hver eneste dag, så er det godt at vide om det giver problemer at være det i få timer,” tilføjer Hans-Christian Jakobsen og giver sig til at lave sin egen collage".
https://www.rnn.dk/2015/01/med-lokal-nyt-i-jobtraening/

Københavns kommune bekræfter i en rapport fra 10-10-2018 mediernes oplysning om at HKI kun fik 1 ud af 60 ledige i beskæftigelse.
https://www.kk.dk/sites/default/files/uploaded-files/10-10-2018_svar_til_alex_vanopslagh_vedr._send_flere_krydderier.pdf