Kunstig arm - ekso arm

Robot arm har vundet pris

En kunstig titanium arm er blevet kåret som vinder af den internationale design- og ingeniørpris, James Dyson Award 2013.

En arm i titanium, Titan Arm, har netop vundet James Dyson Award 2013. Armen er et batteridrevet Ekso skelet til arm og skulder, som øger menneskets kraft. Med en armstyrke på op til 18 kilo kan Titan Arm hjælpe med rehabilitering af folk med rygmarvsskader ved at bidrage til at opbygge muskler og genvinde kontrol og funktion af overkroppen. Titan Armen forstærker armstyrken, mens dens stive ryg fastholder kropsholdningen, og skulderstropper fordeler vægten jævnt. Den færdige prototype bruger en skulder lavet af tre mobile led samlinger, som giver brugeren en fri bevægelsesmulighed ideel til fysioterapi.
Et team af fire studerende fra maskiningeniøruddannelsen på The University of Pennsylvania i USA har brugt otte måneder på at udvikle Titan Arm. Deres præmie på £30.000 (265.000 kr.) vil blive brugt til yderligere udvikling, test og markedsføring af Titan Arm. Teamet vil tilpasse armen til specifikke brugere med de seneste 3D print-teknologier. The University of Pennsylvania vil også modtage 88.000 kr. fra James Dyson Foundation, som er øremærket til hurtig fremstilling af prototyper.
– Titanium armen er et genialt design, men teamet har også brugt moderne, hurtige og forholdsvist billige produktionsteknikker, hvilket gør projektet endnu mere overbevisende”, siger James Dyson.
De studerende bag Titan Arm håber, at armen, som er produceret af billig aluminium, kan sælges for en tiendedel af prisen på de allerede eksisterende modeller.

Se mere om Titan Arm på jamesdysonaward.org

James Dyson Award

James Dyson Award afholdes af James Dyson Foundation i 18 lande og opfordrer unge ingeniører og designere til at udvikle opfindsomme problemløsninger. Prisen gives til den gode idé, og vinderen opfordres til at bruge præmiepengene til yderligere udvikling af prototyper, så produktet kan markedsføres.The James Dyson Award drives af James Dyson Foundation; en velgørenhedsorganisation, som støtter design, teknologi og tekniske uddannelser, medicinsk forskning, velgørenhed og projekter i lokalsamfundet.