Hvordan er det at køre uden brug af benene?

lenesteenbuch
Offline
Joined: 21/07/2010

Jeg har haft handicapbil igennem de sidste 17 år. Jeg har kørt med brug af det ene ben samt automatgear. Men nu er mine ben blevet dårligere, og så er det jeg tænker, om det er svært at lære at køre udelukkende med hænderne? Kan min bil mon laves om til det, eller skal man have en ny bil? Min bil er en Opel Vivaro, som jeg snart har haft i 6 år.

Harbak
Offline
Joined: 04/02/2014
Det er ikke specielt svært

Hej :-)

Det er ikke specielt svært, du kan lære det efter et par køretimer f.eks. på Specialhospitalet (aka PTU). Din bil skal blot have monteret et sæt metalstænger, der kobler speder og bremse til tilsvarende greb oppe ved styretøjet. Monteringen sidder ikke i vejen for fodpedalerne, så bilen kan efterfølgende fortsat bruges med fødderne.

http://www.handicare.dk/produkter/handi-speed/p-7105

Det er speederen der er det lille sorte greb, det skubbes ned for at accelerere. Under den, en del større, er bremsegrebet der skubbes frem for at bremse. Nogen får også monteret en knub i venstre side på selve styrtøjet, for at gøre det nemmere at dreje styrtøjet, samtidig med at højre hånd er optaget med speeder/bremse.

Det kan klart anbefales, at have fartpilot monteret også. At have højre hånd på speedergrebet i længere tid, f.eks. ved motorvejskørsel, er hård kost for de fleste. Så er det rart blot at trykke på en knap ved den rette fart og få begge hænder på styrtøjet.

Håber det giver menning.. :-)

Mh. Harbak

evn
Offline
Joined: 11/06/2008
Carospeed, også en god mulighed. Gas bagud og bremse fremad.

Carospeed