Husk at være opmærksom på at du får din kørestol "sikkerhedstjekket", når du lander fra et IKKE-EU land

Strandqvist
Offline
Joined: 15/06/2008

Kære alle

Efter at have rejst ofte, og som regel alene, havde jeg forleden en virkelig dårlig oplevelse i CPH lufthavn.

Jeg kom hjem fra ferie i Egypten, og måtte efter landing vente i selve flyet i 35 min, fordi min stol var blevet væk.

Til sidst blev jeg hjulpet ud af flyet af Falck, og måtte sidde på en in-flightchair i 40 min, totalt fikseret.

Min egen stol var fundet, men måtte nemlig ikke komme op til gaten til mig, fordi den kom til DK fra et såkaldt urent land, udenfor EU.

 

Efter at have klaget til lufthavnen, har jeg fået besked på at man som kørestolsbruger SELV skal gøre opmærksom på, at ens egen stol skal kontrolleres af security, FØR den kan komme frem til en ved gaten. Vil man hente sin stol ved bagageudleveringen, er der naturligvis ingen problemer.

Personligt foretrækker jeg min egen stol hele vejen, så fremover vil jeg gøre kabinepersonalet opmærksomme på, at tilkalde en fra Security til at kontrollere min stol ved ankomst, så jeg ikke skal vente på den måde igen.

God rejselyst :)

_____________________________________________

Copied fra mail fra CPH:

Kundeservice har forhørt sig hos den ansvarlige områdeleder for security som oplyser følgende med hensyn til undersøgelse af bagage/kørestole der ankommer fra et ikke EU land:

”Vi har ikke noget stående omkring regler der skal fra lastrum. Da dette er et handler anliggende. Vi skal blot foretage check, hvis en genstand kommer fra urent område og skal ind i lufthavnen. Ved urent område forstås et ikke EU land.”

---------------------------------------------------------------

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
det har jeg ikke oplevet hos SAS

Desværre har lufthavne forskellige regler og det er ikke let at finde ud af hvordan de vil have det. Og ofte ved personalet heller ikke hvordan det forholder sig. 

Jeg rejser alene til Thailand 3 gange om året og har fløjet en del forskellige ruter. Også med SAS , og jeg har aldrig haft de problemer du nævner når jeg har fløjet med SAS. 
Jeg meddeler ALTID ved tjeck ind, at jeg skal have min kørestol med helt til gaten og skal også have den udleveret ved mellemlandinger og ved ankomst. Da min egen kørestol er nødvendig for at jeg kan klare mig selv rundt i lufthavnen... Har aldrig haft problemer med det i europædiske lufthavne og i Thaialnd. Men har en enkelt gang fløjet over Doha i Qatar og det var en kæmpe skuffelse, de var slet ikke gearet til at håndtere kørestolbruger uden ledsager (men flyverne var  fantastisk gode). Så jeg kan ikke anbefale at folk rejser via arabiske lande hvis ikke man har ledsager med.

Kan anbefale at kontakte fly selskab og forhøre efter deres regler inden rejsen.