Hjælpemidler: Swiss Trac

Ud i det blå

Om friheden til at færdes – sammen.

Tekst: Ella Bak

At være gift med en mand, som har en rygmarvsskade, giver ikke ligefrem flere muligheder for at komme ud i naturen og gå langt. Men min mand, Anders, og jeg har alligevel fundet nogle brugbare udveje.

Hånd- og minicykel

Førhen cyklede vi ofte, når vi var på ferie eller skulle nyde naturen her i Vordingborg eller omegn. Med Anders' håndcykel og min sammenklappelige minicykel i Caravellen kunne vi komme langt omkring.

Nye muligheder

I dag er Anders' skuldre blevet mere trætte, og mine hænder er der ikke så meget skub i efterhånden, som gigten sniger sig på. Det skal ikke lyde som den rene jammerdal, men sådan er det for os. Vi er blevet meget glade for Swiss-Trac, som giver nogle helt nye og andre muligheder. 
Vores nærliggende skov har de senere år været lukket land på grund af underlag og terræn. Swiss'en, som vi kalder den, lukker igen skoven op for os begge. Sammen har vi bl.a. i sommer kunnet se ørnerede med unger. Lidt mudder og stejle stier er ikke længere en hindring og bedst af alt: Ingen af os har ødelagte skuldre eller hænder, når vi kommer hjem. 

På ferie

På ferier giver Swiss'en gode muligheder. Nu kan vi slentre langt omkring sammen og – ikke mindst – hver for sig: Vi har jo ikke altid helt den samme interesse for storbyernes skobutikker og mindesmærker!
Vores storferie sidste år var til Hamborg i bil, og Swiss'en kan nemt tages med i bilen. Med to løse ramper kan Anders selv køre Swiss'en op bagi Caravellen, hvor den kan stå i bagagerummet.
Da Anders kun har haft Swiss'en siden sidste sommer, har vi endnu ingen erfaringer med Swiss-Trac og flyrejser. Men vi ved, at det også er muligt. Swiss'en skal leveres med en gul presenning med kørestolspiktogrammet og med teksten "Not on belt", da den ikke må komme på kuffertbæltet.

Valg af hjælpemiddel

Jeg har skrevet denne artikel for at gøre opmærksom på, at valget af det rigtige hjælpemiddel ikke bare er vigtigt for den enkelte. Det er også vigtigt for os pårørende, familie og venner. Jeg tror ikke, alle kommuner er helt opmærksomme på dette, når de træffer en afgørelse om bevilling. Vi slap igennem nåleøjet, og det er vi glade for.