Frataget ledsagerordning

mogens1972
Offline
Joined: 05/12/2009

Hej

Min kommune har frataget mig ledsagerordningen. Jeg er paraplegiker og sidder i manuel kørestol. Kommunen synes jeg er for selvhjulpen, og godt kan komme omkring i min manuelle kørestol. Ellers har jeg kørselsordning og en el-scooter mener de. De ser derfor ikke at jeg har noget behov for ledsagerordningen.

Jeg har naturligvis anket afgørelsen, men de står fast på deres beslutning. I min anke har jeg argumenteret for hvordan jeg har benyttet ordningen og hvorfor jeg har behov for den i fremtiden.

Sagen er nu kommet ind i det Sociale Nævn, men der kan gå mange måneder indtil der bliver afsagt en afgørelse inde hos dem. Selv synes jeg det er helt uhyrligt hvad kommunen er kommet frem til, og jeg er ved at gå ud af mit gode skind i bare frustration.

Hvad kan jeg gøre for at yderligere underbygge min sag? Er der noget man kan gøre for at speede hele processen lidt op? Er det normalt at paraplegikere får frataget deres ledsagerordning?

Al feedback er velkommen.

 

 

Lotte
Offline
Joined: 01/03/2012
Det lyder ikke sjovt:-( Jeg

Det lyder ikke sjovt:-( Jeg ved ikke, om du kan gøre så meget nu, hvor anken er sendt afsted, og jeg ved heller ikke, om det er en praksis, der er ved at brede sig. selvom vi godt kan bevæge os rundt alene i manuel stol en del steder, vil der jo altid være nogle steder, hvor man har brug for en hånd/en skubber. Og hvad, hvis man skal købe meget eller store ting. Der er nogle ting, der er ret besværlige/umulige at håndtere i en kørestol.

Prøv evt. at kontakte DHFs rådgivningsteam og hør, om de kan hjælpe http://www.ryk.dk/socialraadgivning-og-bisiddertjeneste. Jeg/RYK vil meet gerne høre, hvorledes din sag falder ud, både hvis udfaldet er positivt eller negativt, da det er vigtigt, at denne (lille) mulighed for personlig hjælp ikke tages fra os uberettiget.

Hold mig gerne orietneret på lt@ryk.dk.

Mange hilsner

Lotte Tobiasen