Forskning: Working to Walk

W2W

I slutningen af september afholdes Working 2 Walk i Boston, der sætter fokus på nyeste viden om kurering af rygmarvsskader.

Tekst: Thomas Borghus

Working 2 Walk er et amerikansk baseret græsrodsinitiativ, der resulterer i en årlig, tilbagevendende begivenhed; en konference, der samler et bredt udpluk af de væsentligste forskere i rygmarvsskader, specialister i genoptræning og repræsentanter fra firmaer med særinteresser på området. Målet er at accelerere terapier af forskellig art, der kan kurere eller hjælpe mennesker med rygmarvsskader.

Optimisme

I de seks år, jeg har været rygmarvsskadet, har jeg ikke været så optimistisk på rygmarvsskadede menneskers vegne som i år. I flere lande står visionære forskere og læger på spring for at teste nye terapier. Ikke på rotter og mus, for de forsøg er foretaget og resultaterne veldokumenterede, men på os, det drejer sig om. Lovende forsøg er i fuld gang. Både i Kina, USA (de to lande samarbejder i øvrigt), Schweiz og Canada er der taget hul på forsøg med forskellige regenerationsterapier på mennesker. Sverige står på spring til at gøre det samme med nanoteknologi udviklet på Karolinska Universitetet. Ja, selv Miami Project ser ud til endeligt at være kommet ud af starthullerne.
Working 2 Walk i Boston samler mange af disse kapaciteter, og ny viden bliver delt på konferencen, mens nye forbindelser bliver skabt - præcis som vi har brug for.

Bogudgivelse

I år bliver Working 2 Walk konferencen afholdt i Boston den 27. og 28. september. I den forbindelse er der udkommet en bog, ”Working 2 Walk - The Book”. Den er skrevet af Kate Willette, som har været indover initiativet siden starten og har blogget om de foregående arrangementer på Dr. Wise CareCure forum. Kate Willettes bog er et fyldestgørende dokument, man kan erhverve sig, hvis man gerne vil være med helt fremme omkring de nyeste tiltag, der vedrører vores skader, og om de emner, der vil blive diskuteret på konferencen i september.

Manglende dansk deltagelse

Så vidt jeg er orienteret, sender Danmark ikke medicinske specialister til konferencen. Det kan selvfølgelig ærgre mig, når jeg ser, hvordan bl.a. vores norske brødre og det norske sundhedssystem går forrest i kampen for en fremtid, der interesserer sig for biologiske løsninger på et biologisk problem.
Jeg fornemmer indimellem en modvilje i det danske sundhedssystem, en kontraproduktiv konservatisme, der ikke vil åbne døren ind til den virkelige verden, hvor nerveregenerering i kronisk rygmarvsskadede er en realitet og har været det i en rum tid.

Jeg kan varmt anbefale Kate Willettes bog ”Working 2 Walk - The Book” samt at man følger med på internettet, når Working 2 Walk løber af stablen i Boston.

”Working 2 Walk - The Bookkøbes via hjemmesiden u2fp.org (unite to fight paralysis) og W2Ws facebook side. Disse internetsider er også værd at følge med på allerede nu, hvis man har lyst til at følge med i de diskussioner, overvejelser og nyheder, der kommer op til mødet i Boston.