DM i Streetbasket

I juni blev det første uofficielle DM i streetbasket i kørestol afholdt. Seks hold stillede op, heraf et ”soldaterhold”. Dagen blev en succes og forventes at blive et tilbagevendende arrangement.
 
Den 218 cm høje Bakken Bears spiller og nyudnævnt ambassadør for kørestols-basket i Danmark, Chris Christoffersen åbnede Dan-marks første uofficielle DM i streetbasket i kørestol. Turneringen fandt sted i City 2 i Taastrup og bestod af seks tre-mandshold fra henholds-vis Aalborg, Viborg, Aarhus, Odense (de stillede med to hold) samt et soldaterhold med fem fysisk skadede sol-dater. Dagen igennem blev der kæmpet hårdt på alle holdene. Finalen stod til sidst mellem favoritterne Aarhus og Viborg, der blev en intens kamp i et højt tempo til stor underholdning for de mange tilskuere. Danmarksmester i Streetbasket 2011 blev Aarhus.
I dagens anden spillepause viste nogle af landets yngste talenter indenfor kørestols-basket deres evner med bolden.
Soldaterholdet, der i øvrigt kun havde trænet basket i 14 dage op til turneringen, viste gode takter og spillede alt, hvad kørestole og tøj kunne holde til. Det rakte dog kun til turneringens bundplacering.
 Ideen med basketballtur-neringen er at skabe op mærksomhed om køre-stolsbasket og få flere køre-stolsbrugere til at dyrke sporten. Sport City 2 og Inva care, der var arrangører, håber, at DM i streetbasket i kørestol bliver en tilbageven-dende event.
 
FAKTA
 
Streetbasket er en gade-version af sportsgrenen basketball, som kan spilles på legepladser og andre byrum og pladser, mv. Ofte spiller man kun til én kurv, men ellers kan streetbasket sammenlignes med basket-ball. Det er dog også mere frit, hvor mange, der spil-ler på hvert hold, det kan være en-mod-en, to-mod-to osv. op til de normale fem-mod-fem.
 
 
Udlån af håndcykler
Håndcykling er en fantastisk sport, som både kan dyrkes på motions- og konkurrenceplan. Har du lyst til at prøve en hånd-cykel, er muligheden der nu gennem Dansk Håndcykelklub, der har et antal håndcykler til rådighed, som udlånes til klub-bens medlemmer. Medlemskontingentet er kun 250 kr. for et år og giver ud over muligheden for at låne en cykel på fordelagtige vilkår også adgang til løb og arrangementer, som klubben arrangerer. Kontakt klubben for flere informationer eller læs mere om håndcykling på klubbens hjemmeside: handbike.dk. BB