Covid-19-vaccine, rygmarvsskader og BPA

Udrulning af vaccine-program mod Covid-19

Hvornår skal vi vaccineres og hvad med mine BPA-hjælpere? Hvem er egentlig udsat? Spørgsmålene er mange og vi har i RYK forsøgt at blive lidt klogere på prioriteringer og rækkefølge, når det handler om vaccination mod Covid-19. Først og fremmest er budskabet: Slå koldt vand i blodet, følg sundhedsmyndighedernes anvisninger og vent på indkaldelse i din E-boks. Se hvad Dansk Handicap Forbund skriver her.

Du kan se den overordnede prioritering af udsatte, personale i sundhedsvæsnet m.v. ved at klikke her.

Sundhedsstyrelsens har her et bud på en kalender for vacinationer.

Mht. prioritering af os med rygmarvsskade, så har vi i RYK været i kontakt med de forskellige fagfolk, der kender vore udfordringer. De er i fuld gang med at prioritere de mest udsatte, som typisk er respirator-brugere, folk i cancer-forløb mv. De første indkaldelser til vacination er allerede sendt bl.a. til dem der er tilknyttet respirationcentrene. Efterhånden som vaccinerne kommer til landet, vil sygehusene blive bedt om prioritering af de næste i køen. Sådan fortsætter det til vi alle har fået vores stik. I RYK er vi meget trygge ved de prioriteringer der foretages, da det foretages af de bedste på området.

Kommunerne har påbegyndt rapportering af de første borgere til vaccine. Det drejer sig bl.a. om personer på over 65 år, som både modtager personlig pleje og praktisk hjælp. Denne gruppe vil naturligvis også inkludere nogle RYK medlemmer.

Undgå unødige henvendelser

Såvel vore behandlere på hospitalerne som de praktiserende læger, opfordrer alle til at holde sig fra at henvende omkring vaccine. De har rygende travlt, og det vigtige arbejde skulle nødig forsinkes.

BPA-hjælpere

Handicaphjælpere er blevet "godkendt" som front-personale, og kommer dermed frem i køen til Covid-19 vaccine. Hvis du selv er arbejdsgiver skal du aflevere en liste til din kommune med navne og CPR-numre på dine hjælpere til tidlig vacinering mod Covid-19. Spørg din sagsbehandler om de nærmere detaljer. Har du uddelegeret dit arbejdsgiveransvar til et firma (LOBPA, DUOS, Olivia e.l.), så sørger de for at alle "deres" hjælpere får tilbud om vaccine, så snart det er muligt. 

.