Brobizz og færger

Som bilist med et handicap kan du få rabat, når du skal over Storebælt. Med en ‘BroBizz Handicap’ i forruden:
- får du 20 % rabat for hver tur over Storebæltsbroen, udover de normale 5% rabat på en BroBizz
- skal du kun betale almindelig personbiltakst, også hvis din bil er over 6 meter lang
- kan du køre gennem BroBizz-banen uden stop. Brotaksten på 182,40 kr. for en enkelttur (2012) trækkes automatisk via din BroBizz fra din bankkonto.

Det kræver en BroBizz-aftale, som du skal søge om hos Danske Handicaporganisationer. Betingelsen er, at du (eller en i din husstand) har et Handicap Parkeringskort. Har du ikke parkeringskortet, er det tilstrækkeligt at dokumentere, at du er bevilget bil og/eller er blevet fritaget for afgifter efter serviceloven. Du skal betale 200 kr. (2012) i depositum.

Ved udskiftning af bil og dermed registreringsnummer samt ved skift af bank og dermed kortnr. skal du meddele det til Brobizz. Via et samarbejde i EasyGo kan BroBizzen også bruges på Øresundsbroen, Mols-Linien, Scandlines, AutoPASS i Norge og lufthavnsparkering i Kastrup Lufthavn.

Skal du have bilen med på en færgeoverfart, kan du enten bestille handicapplads telefonisk (nogle steder mod gebyr), eller booke/købe billetten på Nettet for derefter at ringe om handicappladsen. Under alle omstændigheder skal du både ved billetkontrollen, og når du kører ombord oplyse, at du behøver plads til udstigning og adgang til passagerdækket.

På nogle færger er der ikke fri adgang overalt til biler højere end to meter. Hold øje med højden, hvis du kører minibus.

Ansøgningsskema til BroBizz

Flere informationer hos Brugerservice i Danske Handicaporganisationer