Arrangementer Forårsmøder

Ta’ styring over eget liv

Der var stor tilslutning til Forårsmøderne med Coloplast, og stemningen var i top, da B.S. Christiansen indtog scenen og tryllebandt de mange fremmødte med et underholdende og inspirerende foredrag om at tage styring over eget liv.

Tekst: Birgitte Bjørkman

Halvanden times peptalk for fuld udblæsning får stemningen til at løfte sig blandt de 350 tilhørere, der er mødt frem for at høre B.S. Christiansen.
- Sandheden for mig er ikke nødvendigvis sandheden for jer. Jeg bliver glad, hvis I kan bruge det, jeg siger. Og hvis I ikke kan bruge det, så bliver jeg også glad, for så har I noget, der er bedre!

Vi skal gøre os spilbare

Så er linjen lagt, og herfra går det bare derudad med plads til refleksion og morskab.
- De udfordringer, I står overfor, og den kamp I skal kæmpe, kan være pissehamrende hårdt.  Sådan er livet! Det kan vi ikke lave om på. Vi må slås hver dag. Det gør vi, der hvor jeg kommer fra!
Det gjorde B.S. også sammen med deltagerne i B.S. & Outsiderne, der blev vist på TV2 i efteråret, og som de fleste tilhørere på Forårsmødet sandsynligvis også fulgte på deres 2.200 km lange rejse gennem Afrika. Efter at have vist seriens trailer på storskærm fortæller B.S. om den barske tur, han og de 10 deltagere blev kastet ud i.
- De fleste af deltagerne var deres handicap, da de kom til Afrika. Det var de ikke, da de vendte hjem.
Men man må turde noget, risikere noget, opfordrer B.S. deltagerne.
- For at flytte grænse, må vi overskride grænser. Vi kan ikke bare sidde på røven. Hvis man venter på, at andre byder ind, så sker der ikke noget. Vi skal gøre os spilbare. Bringe os i position … man må flytte sig for at gribe bolden!

Tøm rygsækken

- Vi bærer alle på byrder. Men hvis summen af alle belastninger bliver for stor, så må vi tømme rygsækken. Ellers kan vi ikke flytte os.
Det bad B.S. deltagerne om i B.S. & Outsiderne. De skulle finde en sten og på den skrive det, de ønskede at gøre op med. Det, der stod i vejen for at komme videre.
- Hvis man fx er bange og ikke konfronterer sig med sin angst eller frygt, så hopper det op i rygsækken.
B.S. indrømmer, at ekspeditionen gennem Afrika var en kæmpe udfordring.
- Det var det for dem, men det var det også for mig … Jeg lærte at se mennesket bag handicappet.

Vær dig selv

B.S.’s peptalk flyver hurtigt, og han øser gavmildt af sin erfaring og viden som jægersoldat, familiefar, coach og rådgiver med god plads til både refleksion og latter. Og B.S. udfordrer også gerne – ærligt og kontant. Ligesom han gjorde til de 10 ekspeditionsdeltagere i Afrika.
- Vi har det, vi har – kæmp for det, skab det selv.
Motivation kommer indefra, fortæller B.S. og opfordrer videre:
- Tænk positivt. Stil dig selv spørgsmålet: Hvad er det vigtigste?

B.S.s råd kommer prompte:

- Start med at være dig selv. Det er fundamentet. Hvis du ikke er glad for dig selv, kan du ikke være noget for andre.
Eller kogt ind til titlen på Forårsmøderne: ”Det handler ikke om, hvad du var, men om hvem du er”.

Blandt de mange spørgsmål, der blev stillet B.S., går der et igen: Hvordan kom deltagerne i ekspeditionen på toilettet?

- Vi gravede et hul i jorden, satte en toiletstol over hullet og skærmede af. Det gjorde vi, hver gang vi holdt pause.

FAKTA

Det er tredje år i træk, at RYK og Coloplast i fællesskab har afholdt Forårsmøder. I vest samledes 350 deltagere på Vingested Center ved Vejle, og i øst mødte 280 deltagere op hos Coloplast i Humlebæk.
Inden B.S. gik på scenen, bød Coloplast og RYK de mange fremmødte velkommen. RYK gav en update på den seneste tids problematik med konvertering af kateter, og Coloplast præsenterede bl.a. deres nyeste produkter og rådgivning.

Stemningen var god, ikke mindst løftet af B.S.’s peptalk, og i pauserne var der godt besøg ved Coloplasts stande, hvor konsulenter stod parat med rådgivning og præsentation af Coloplasts produkter. Også ved RYKs stand var der trængsel. Der var godt salg af RYKs nyeste bog ”On the road again”, og med i købet fik man en lodseddel til brug senere på aftenen.

Begge aftener bød på en dejlig tapasanretning, og undervejs blev der trukket lod om gavekurve; både fra Coloplast og RYK. Tak til Coloplast for en flot aften.