Adgang for alle: Råbjerg Mile

Kære Alle

Igen I år lægger Naturstyrelsen Vendsyssel en kørebane ud i Råbjerg Mile for gæster i kørestol eller med gangbesvær. Det anbefales, at man har en ledsager med, der kan skubbe kørestolen. I de sidste mange somre har Naturstyrelsen Vendsyssel etableret kørebanen, og det har været med stor succes. Mange hundrede gæster har benyttet sig af banen, der fører ca. 400 meter ind i det fredede ørkenlandskab, der tæller 1500 hektar.

- Det har været rigtig dejligt at møde folk på milen rejsende hertil fra hele landet, fortæller naturvejleder Villy K. Hansen, der er én af initiativtagerne til kørebanen.

Og det er en helt fantastisk naturoplevelse at besøge milen, der er i evig forandring. Sandets vandring gennem landskabet er ganske unik. På dets vej tager sandet livet af vegetationen, som bliver tilsandet, men samtidig gives plads til nyt liv på de arealer, som sandet forlader.

Naturstyrelsen Vendsyssel, skovarbejder Mikael Olesen og naturvejleder Villy K. Hansen ser frem til at tage imod gæster på p-pladsen ved Råbjerg Mile (her er også handicaptoilet) i dagene 10. – 15. juli. Åbning den 10. juli kl. 13:30-16:30. Find mere information på ”Naturen på Toppen”: naturstyrelsen.dk/Lokalt/Vendsyssel/Naturen_paa_toppen